Broj porcija: 2
Sastojci
- 2 mlada luka
- 100 ml povrća
- 100 ml soja sosa
- 15 ml mirina (vino)
- 1 kašika meda
- 2 fileta lososa
- biber
Posuđe: daska za sečenje, nož, šerpa, varjača, tanjir, rerna, vatrostalna činija
Isecite mladi luk.
U šerpi koja je zagrejana na srednoj ili visokoj temperaturi, promešajte povrće, soja sos, mirin i med. Kuvajte dok se volumen ne smanji za pola, otprilike 10 ili 15 minuta.
Prethodno zagrejte rernu na 180°C. Stavite losos na vatrostalnu ćiniju. Premažite losos teriaki sosm tako da sve strane budu jednako prelivene. Pecite losos na prethodno zagrejanoj rerni na 180°C otprilike 10 - 12 minuta. Sklonite sa vatre i stavite ga na tanjir. Prilikom serviranja, dekorišite mladim lukom i začinite biberom.
Nakon što ste završili sa svojim #enjoytogether trenutkom, ne morate da se brinete zbog prljavog posuđa. Sa Somatom ćete otkloniti čak i najtežu prljavštinu, poput masnoće i zagorelosti, tako da je vaše posuđe lako perfektno čisto.