Porcije: 4
Sastojci
- 1 čen svežeg belog luka
- 2½ limete (podeljeno)
- 1 ljuta papričica
- 20 g korijandera (podeljeno)
- 500 g pilećih krilaca
- 6 kašika maslinovog ulja (podeljeno)
- 200 ml sosa za roštilj
- 200 ml kisele pavlake
- so
- biber
- šećer
- paprika
Posuđe: ljuštilica, cediljka za citruse, rerna, daska za sečenje, nož, hvataljke, kesa za zamrzivač, pleh za pečenje, papir za pečenje, mala činija
Korak 1/6
1 čen svežeg belog luka – 2 limete – 1 ljuta papričica – 20 g peršuna
ljuštilica – cediljka za citruse – rerna – daska za sečenje – nož
Prethodno zagrejte rernu na 180 °C / 350 °F. Izgnječite beli luk i uklonite zelene listove. Narendajte i iscedite limete. Sitno naseckajte beli luk, ljutu papričicu i korijander.
Korak 2/6
500 g pilećih krilaca – so – biber
hvataljke
Začinite piletinu solju i biberom.
Korak 3/6
5 kašika maslinovog ulja – 200 ml sosa za roštilj – so – biber – šećer – paprika
kesa za zamrzivač
U velikoj kesi za zamrzivač izmešajte beli luk, ljutu papričicu, sok od limete, izrendanu koru limete, polovinu korijandera, maslinovo ulje i sos za roštilj sa piletinom dok se dobro ne sjedine. Začinite solju, biberom, šećerom i paprikom.
Korak 4/6
pleh za pečenje – rerna – papir za pečenje
Izvadite pileća krilca iz kese za zamrzivač i iscedite višak tečnosti. Rasporedite pileća krilca na plehu za pečenje koji je obložen papirom za pečenje i pecite oko 25–30 min. na 180 °C / 350 °F dok ne dobiju braonkastu koricu. Prevrnite pileća krilca na polovini pečenja.
Korak 5/6
½ limete – 200 ml kisele pavlake – 1 kašika maslinovog ulja – so – biber – šećer
cediljka za citruse – mala činija
Narendajte limetu. U maloj činiji izmešajte kiselu pavlaku, preostalu količinu korijandera, sok od limete, so, ljutu papričicu, šećer i maslinovo ulje.
Korak 6/6
Uživajte u svežem umaku i pilećim krilcima.
Nakon što ste završili sa svojim #enjoytogether trenutkom, ne morate da se brinete zbog prljavog posuđa. Sa Somatom ćete otkloniti čak i najtežu prljavštinu, poput masnoće i zagorelosti, tako da je vaše posuđe lako perfektno čisto.