Broj porcija: 4
Sastojci
- 300 g testa za pastu
- 200 g spanaća
- 250 g sira rikota
- 100 g Pecorino sira
- 50 g pinjola
- 2 žumanca
- so
- biber
Posuđe: sito, mala šerpa, daska za sečenje, nož, velika činija, varjača, mašina za pastu, oklagija, četkica, sredstvo za sečenje paste, velika šerpa, cediljka
Blanširajte spanać oko 3 - 4 minuta u blago prokuvaloj vodi. Procedite i iscedite vodu iz spanaća.
Sitno iscekajte pinjole i obareni spanać.
Sjedinite spanać, pinjole, žumance, Pecorino i rikota sir. Začinite sa dosta soli i bibera.
Prepolovite testo za pastu. Izrolajte obe polovine na najtanje moguće parče na površini na koju ste prethodno stavili brašno uz pomoć oklagije ili mašine za pastu na trake od 5 cm * 40 cm.
Promešajte drugo žumace sa malo vode i premažite četkicom polovine traka od paste tom smesom.
Zatim, stavite punu kašiku fila na svakih 5 cm trake od paste koja je prethodno premazana jajetom.
Sada, prekrijte traku na kojoj je fil drugom trakom i čvrsto stegnite testo oko fila.
Isecite raviole na kockice nožem ili sredstvom za sečenje paste.
Sada, kuvajte gotove raviole u slanoj proključaloj vodi na 4 - 5 minuta dok ne isplivaju na vrh. Dobro procedite i uživajte u jednostavnom domaćem sosu od paradajza.
Nakon što ste završili sa svojim #enjoytogether trenutkom, ne morate da se brinete zbog prljavog posuđa. Sa Somatom ćete otkloniti čak i najtežu prljavštinu, poput masnoće i zagorelosti, tako da je vaše posuđe lako perfektno čisto.