Broj porcija: 2
Sastojci
- 500 g pečuraka
- 2 mlada luka
- 1 vlašac
- 150 g kozjeg sira
- ½ kašike aleve paprike
- ¼ kašike čilija
- ½ kašike ulja
- ½ muskantnog oraščića
- so
- biber
Posuđe: rerna, daska za sečenje, nož, mala činija, veliki tiganj, rende, varjača, viljuška, vatrostalna činija
Prethodno zagrejte rernu na 180°C. Sitno iseckajte vlašac i isecite mladi luk poprečno u oblik prstenčića. U maloj činiji zajedno promešajte sir, alevu papriku, čili, ulje i mladi luk. Začinite po ukusu solju i biberom.
U velikom tiganju zagrejte ulje na srednjoj temperaturi i pržite vlašac oko 1 - 2 minuta. Zatim, dodajte spanać i nastavite sa kuvanjem otprilike 1 - 2 minuta. Izrendajte muskantni oraščić u tiganj i dobro promešajte. Sklonite sa vatre.
Lagano uklonite stabljiku pečurke. Zatim, nežno izvadite jezgro pečurke kašikom i napravite mesto za fil po želji.
Napunite pečurke sa mešavinom spanaća ili sira i stavite u vatrostalnu činiju ili na papir za pečenje. Premestite u prethodno zagrejanu rernu i pecite na 180°C oko 12 - 15 minuta ili dok se sir ne otopi i ne postane zlatno braon. Uživajte!
Nakon što ste završili sa svojim #enjoytogether trenutkom, ne morate da se brinete zbog prljavog posuđa. Sa Somatom ćete otkloniti čak i najtežu prljavštinu, poput masnoće i zagorelosti, tako da je vaše posuđe lako perfektno čisto.