Broj porcija: 2
Sastojci
- 15 g đumbira
- 1 vežanj crnog luka
- 1 zelena ljuta papričica
- 15 g peršuna
- 15 g mente
- ¼ kašike kurkume
- ¼ kašike kumina
- 1 kašičica čilija
- 200 g jogurta
- 300 g pilećih grudi
- 200 g pirinča
- 2 lovorova lista
- 3 kardamom mahune
- 1 kašika kumina
- 1 luk
- 1 kašika ulja
- ½ kašike semenki kumina
- 1 kašika paradajz sosa
- 2 kašike masale
- ½ kašike safrona
- 30 ml mleka
- so
- menta za dekoraciju
- peršun za dekoraciju
Posuđe: blender, merica, daska za sečenje, nož, činija, sito, veliki lonac, tiganj, varjača, mala činija
Oljuštite i iseckajte đumbir i luk. Prepolovite, posolite i isecite čili. Operite i iseckajte peršun i mentu. Dodajte đumbir, luk, čili, peršun i mentu u visoku posudu. Dodajte kurkumu, kumin, čili i jogurt. Izblendujte dok ne postane glatko i sjedinjeno.
Isecite piletinu na parčiće za jelo. Stavite je u činiju i dodajte marinadu. Ostavite sa strane 4 sata.
Stavite pirinač u veliki lonac. Dodajte lovorov list, mahune kardama i kumin i prelijte vodom. Ostavite da se kuva i krčka oko 10 minta. Procedite i ukonite listove lovore i mahune.
Oljuštite i sitno iseckajte luk. Zagrejte ulje na tiganju. Dodajte luk i pržite ga oko 2 minuta. Dodajte semenke kumina, pilteinu, paradajz sos i masalu. Mešajte da se sjedini i kuvajte oko 8 minuta. Začinite solju.
Promešajte safron i mleko. Preko pospite pirinač. Dekorišite mentom i peršunom. Začinite solju i uživajte!
Nakon što ste završili sa svojim #enjoytogether trenutkom, ne morate da se brinete zbog prljavog posuđa. Sa Somatom ćete otkloniti čak i najtežu prljavštinu, poput masnoće i zagorelosti, tako da je vaše posuđe lako perfektno čisto.