Broj porcija: 4
Sastojci
- 500 g haloumi sira
- 1 crveni luk
- ½ tikvice
- ½ patlidžana
- 175 ml ulja
- 1 kašika karija
- 100 g senfa
- 30 g šećera
- 10 g meda
- 4 zemičke
- 4 lista ruzmarina
- 2 lista mente
- so
- biber
- ulje za prženje
Posuđe: daska za sečenje, nož, kesa za zamrzivač, tiganj, hvataljka, rerna, velika činija, mutilica, papir za pečenje, nož za odvajanje, spatula, četkica
Isecite luk na kolutiće. Isecite haloumi sir i tikvice.
Stavite ulje, kari, so i biber u kesu za zamrzivač. Zatvorite i promeštajte da se sjedini. Zatim, dodajte kriške haloumi sira. Prebacite u frižider da se marinira oko 30 do 60 minuta.
Zagrejte ulje u tiganju. Pržite parčiće patlidžana na srednjoj temperaturi sa obe strane na oko 3 - 5 minuta dok ne postanu mekane. Začinite solju i biberom. Sklonite sa vatre i ostavite sa strane.
U istom tiganju pržite kriške tikvice 2 ili 3 minuta sa obe strane dok ne postanu zlatno braon i mekane. Dodajte još ulja ukoliko je potrebno. Ostavite sa strane.
Prethodno zagrejte rernu na 200°C. U velikoj činiji promešajte senf, šećer i med.
Dok konstantno mešate, polako dodajte ostalo ulje. Meštajte dok ne dobije formu sosa. Začinite solju i biberom.
Prepolovite zemičke burgera i postavite ih na papir za pečenje. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 4 - 6 minuta.
Zagrejte ulje u tiganju na srednje visokoj temperaturi. Pržite hamoumi sir oko 2 - 3 minuta sa obe strane dok ne postane blago braon.
Premažite svaki burger sosom od meda i senfa. Stavite radicio na dno, preko stavite sir, tikvice, patlidžan i kolutiće od luka. Stavite listove menet na vrh povrća. Prelijte sa još sosa, prelijte i gornji deo zemičke i uživajte uz domaće pržene krompiriće!
Nakon što ste završili sa svojim #enjoytogether trenutkom, ne morate da se brinete zbog prljavog posuđa. Sa Somatom ćete otkloniti čak i najtežu prljavštinu, poput masnoće i zagorelosti, tako da je vaše posuđe lako perfektno čisto.