Broj porcija: 4
Sastojci
- 500 g testenina
- 300 g kestena (oguljen)
- 400 g pečuraka
- 2 crna luka
- 4 mlada luka
- 8 kašika maslinovog ulja
- 500 ml pavlake za kuvanje
- 1 limun (limunov sok)
- 50 g parmezana
- so
- biber
- mladi luk za dekoraciju
Posuđe: daska za sečenje, nož, veliki tiganj, rende, cediljka, sito
Sitno iseckajte mladi luk. Iseckajte crni i beli luk. Uklonite stabljiku pečurke, zatim ih iseckajte na četvrtine. Isecite oljuštene kestenove.
Dodajte pastu u veliku posudu posoljene vode i kuvajte al dente, u skladu sa uputstvom na pakovanju.
Zagrejte maslinovo ulje na tiganju na srednjoj do visokoj temperaturi. Dodajte beli i crni luk i mešajte dok ne postane prozirno. Zatim, dodajte pečurke i mešajte približno 5 minuta. Začinite solju. Dodajte sečene kestenove i kuvajte oko 3 minuta.
Prelijte pavlakom za kuvanje i kuvajte oko 4 minuta.itno isecite parmezan. Začinite po ukusu sa solju, biberom i limunovim sokom. Dodajte parmezan i mešajte dok se ne sjedini.
Procedite pastu, premestite na tiganj i mešajte dok se ne sjedini. Servirajte pastu i dekorišite mladim lukom. Uživajte!
Nakon što ste završili sa svojim #enjoytogether trenutkom, ne morate da se brinete zbog prljavog posuđa. Sa Somatom ćete otkloniti čak i najtežu prljavštinu, poput masnoće i zagorelosti, tako da je vaše posuđe lako perfektno čisto.