Broj porcija: 2
Sastojci
- 200 g kinoe
- 1/2 kocke za supu
- 400 g čeri paradajza
- 1 kašika ruzmarina
- 1/2 avokada
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika agave sirupa
- 1 kašika bele miso paste
- 1 kašika senfa
- 1 kašika susamovog ulja
- 2 kašike neutralnog ulja
- 1 kašika limunovog soka
- 1 kašika vode
- 2 jaja
- 30 g spanaća
- 1 kašika susama
- 1 kašika klice cvekle
- morska so
- biber
- limunov sok za serviranje
Posuđe: velika šerpa, sito, tiganj, daska za sečenje, nož, spatula, mala činija, mala šerpa
Stavite kinou u sito i postavite ispod hladne vode. Sipajte vodu u šerpu, dodajte kinou i kocku za supu i kuvajte u skladu sa instrukcijama na pakovanju. Ostavite sa strane.
Isecite paradajz na polovine. Ruzmarin odvojite od stabljike i grubo iseckajte. Uklonite košticu i oljuštite avokado, isecite na kocke jednake veličine i odložiti sa strane. Dodajte maslinovo ulje, ruzmarin i agave sirup i kuvajte približno 15 minuta ili dok paradajz ne zgusne. Mešajte po potrebi, a zatim ostavite sa strane.
Za miso sos, dodajte belu miso pastu, senf, susamovo ulje, neutralno ulje, limunov sok i vodu u malu činiju i mešajte dok tekstura ne postane glatka. Začinite po ukusu sa solju i biberom.
Dodajte vodu u malu šerpu i ostavite da proključa. Kuvajte jaja oko 6 minuta, oljuštite ih, a zatim ih ostavite sa strane. Dodajte kinou u činiju za serviranje i na nju stavite kriške avokada, kuvani paradaji i mladi spanać. Stavije jaje na sredinu i prelijte miso sosom, trunkom susama i klicama cvekle. Dodajte još soli, bibera i limunovog soka po želji i uživajte!
Nakon što ste završili sa svojim #enjoytogether trenutkom, ne morate da se brinete zbog prljavog posuđa. Sa Somatom ćete otkloniti čak i najtežu prljavštinu, poput masnoće i zagorelosti, tako da je vaše posuđe lako perfektno čisto.