Broj porcija: 2
Sastojci
- 400 g paste
- 300 g paradajza
- 1 vežanj crnog luka
- 10 listova bosiljka
- 1/2 belog luka
- 8 kašika maslinovog ulja
- 2 sušena paradajza
- 50 ml soka od pomorandže
- 1 kašika agave sirupa
- 2 kašike morske soli
- 1/4 bibera
- so
- biber
- bosiljak za serviranje
Posuđe: tiganj, varjača, daska za sečenje, nož, blender, lonac
Isecite paradajze na četvrtine i uklonite koštice. Oljuštite i sitno isesckajte luk. Operite, osušite i isecite bosiljak. Oljuštite i sitno iseckate crni luk. Zagrejte maslinovo ulje na tiganju na srednjoj temperaturi i pržite luk na 2 - 3 minuta, zatim sklonite sa vatre.
Dodajte polovinu paradajza, luk, sušeni paradajz, crni luk, sok od pomorandže, sirup agave, so, biber i ostatak maslinovog ulja u blender. Blendujte oko 1 minut ili dok ne postane glatko. Zatim dodajte preostale paradajze i bosiljak i koristite pulsiranje dva ili tri puta kako bi se sjedinilo.
Dodajte pastu u proklučalu slanu vodu u loncu. Kuvajte pastu u skladu sa instrukcijama al dente, zatim procedite. Dodajte sos od paradajza i kuvajte pastu u velikom loncu dok mešate. Začinite solju i biberom po ukusu. Servirajte pastu sa svežim bosiljkom na vrhu. Uživajte!
Nakon što ste završili sa svojim #enjoytogether trenutkom, ne morate da se brinete zbog prljavog posuđa. Sa Somatom ćete otkloniti čak i najtežu prljavštinu, poput masnoće i zagorelosti, tako da je vaše posuđe lako perfektno čisto.