Broj porcija: 2
Sastojci
- 1 žuta paprika
- 1 patlidžan
- 1 tikvica
- 250 g mocarele
- 21 g svežeg kvasca
- 125 ml mlake vode
- 175 g brašna
- 75 g griza
- 1/2 kašike soli
- 2 kašike maslinovog ulja
- 5 bosiljaka
- 1 limun
- 30 g parmezana
- 200 g sosa od paradajza
- 1 kašika sušenog origana
- so
- biber
- maslinovo ulje (za prženje)
- maslinovo ulje (za premazivanje)
- griz
Posuđe: 2 činije, krpa, daska za sečenje, nož, tiganj za grilovanje, spatula, četkica, činija (velika), rende, rerna, oklagija, papir za pečenje
Dodati svež kvasac u činiju i rastopiti ga u mlakoj vodi. Dodati brašno, griz, so i polovinu maslinovog ulja. Mesiti dok ne dobije glatku formu testa. Prekrijte krpom i ostavite da narasta otprilike 1 sat ili dok testo ne udvostruči svoju veličinu.
U međuvremenu, isecite papriku, patlidžan i tikvice na male parčiće. Pržite povrće na vrućem tiganju za gril sa obe strane dok ne postane braon, premažite maslinovim uljem s vremena na vreme. Sklonite povrće sa tiganja, isecite i stavite u činiju. Sitno iseckajte listove bosiljka i dodajte ih u činiju sa limunom, izrendanim parmezanom, solju i biberom. Mešajte da se sjedini.
Prethodno zagrejte rernu na 220°C. Prepolovite testo i prospite griz preko. Zarolajte jednu polovinu u veliki krug od oko 25 cm. Isecite mocarelu i stavite četvrtinu na jednu stranu testa. Na vrh stavite grilovano povrće i dodajte četvrtinu mocarele. Obavijte testo oko fila i pričvrstite ivice. Ponovite sa drugom polovinom testa i preostalim sirom.
Prebacite calzone na papir za pečenje i premažite maslinovim ulje. Pecite na 220°C oko 10 minuta.
U međuvremenu, dodajte paradajz sos, sušeni origano, so, biber i preostalo maslinovo ulje u činiju i mešajte da se sjedini. Servirajte calzone sa sosom od paradajza. Uživajte!
Nakon što ste završili sa svojim #enjoytogether trenutkom, ne morate da se brinete zbog prljavog posuđa. Sa Somatom ćete otkloniti čak i najtežu prljavštinu, poput masnoće i zagorelosti, tako da je vaše posuđe lako perfektno čisto.