Broj porcija: 2
Sastojci
- 300 g makarona
- 250 g škampa
- 5 paradajza
- 2 nektarine
- 1 vežanj belog luka
- 10 g bosiljka
- so
- biber
- ulje za prženje
- maslinovo ulje za serviranje
Posuđe: velika šerpa, velika činija, daska za sečenje, nož, mala činija, tiganj, varjača
Kuvajte makarone u velikoj šerpi slane vode na oko 8 - 10 minuta, u skladu sa uputstvom na pakovanju. Procedite i ostavite sa strane.
U međuvremenu, izrendajte paradajz na rendeu koristeći stranu sa velikim rupama. Uklonite ljusku i stabljiku.
Izrendajte nektarine u istoj činiji, uklanjajući koštice. Začinite solju i biberom.
Sitno iscekajte luk i bosiljak. Oljuštite škampe.
Propržite škampe i luk u ulju na srednjoj ili visokoj temperaturi nha oko 1 - 2 minuta sa obe strane. Sklonite sa vatre.
Dodajte makarone, kao i sos od paradajza i nektarina. Dobro promešajte i zagrejte po želji.
Pospite bosiljak i servirajte sa trunkom maslinovog ulja. Uživajte!
Nakon što ste završili sa svojim #enjoytogether trenutkom, ne morate da se brinete zbog prljavog posuđa. Sa Somatom ćete otkloniti čak i najtežu prljavštinu, poput masnoće i zagorelosti, tako da je vaše posuđe lako perfektno čisto.