Broj porcija: 16
Sastojci
- 150 g pšenice ili brašna
- 1/2 kašike praška za pecivo (bez glutena)
- 2 kašike kokosovog šećera
- 70 g kokosovog ulja
- 150 g grčkog jogurta od kozjeg mleka (10% masnoće)
- 1/4 kašičice soli
- 1 kašika sečenih badema
- 1 kašika šećera ili kokosovog šećera
- 1/4 kašike cimeta
- 1 jabuka
- brašno
Posuđe: velika činija za mešanje, krpa, papir za pečenje, pergament papir, rerna, daska za sečenje, mala činija za mešanje, nož, oklagija, stalak za hlađenje (opciono)
U velikoj činiji promešajte pšenicu, prašak za pecivo, kokosov šećer i so. Dodajte jogurt i kokosovo ulje i mešajte rukama da postane glatko.
Prekrijte činiju krpom i ostavite u frižideru na oko 30 minuta. Obložite pleh pergament papirom.
U međuvremenu, iseckajte bademe i dodajte šećer i cimet. Prethodno zagrejte rernu na 150°C.
Na površini na koju ste prethodno stavili brašno, razvucite testo u krug (otprilike 26 cm). Ukoliko je potrebno, koristite papir kao pomoć i dodajte brašno. Isecite pecivo na 16 jednakih trouglova.
Oljuštite, isecite jabuke. Premažite mešaviu od cimeta i badema preko trouglova. Stavite parčiće jabuke na svaki deo testa.
Zarolajte testo spolja ka unutra, obuhvatajući time parče jabuke.
Stavite mini kroasane na papir za pečenje i premažite ostatkom mešavne od badema i cimeta. Stavite u rernu i pecite približno 15 - 18 minuta na 150°C. Ostavite da se ohladi. Uživajte!
Nakon što ste završili sa svojim #enjoytogether trenutkom, ne morate da se brinete zbog prljavog posuđa. Sa Somatom ćete otkloniti čak i najtežu prljavštinu, poput masnoće i zagorelosti, tako da je vaše posuđe lako perfektno čisto.