Broj porcija: 4
Sastojci
- 500 g paste (sveže)
- 2 režnja belog luka
- 4 kašike peršuna
- 80 g putera
- 400 ml pavlake za kuvanje
- 150 g parmezana
- Parmezan za serviranje
- so
- biber
Posuđe: daska za sečenje, nož, mala šerpa, velika šerpa, sito
Oljuštite i iseckajte luk. Tanko iseckajte peršun.
Istopite puter u šerpi na srednjoj ili niskoj temperaturi. Dodajte luk i pržite otprilike 1 minut. Prebacite pavlaku za kuvanje u šerpu i začinite sa solju i biberom. Ostaviti da se krčka oko 3 minuta ili dok blago ne zgusne. Mešati po potrebi. Dodati parmezan i skloniti šerpu sa vatre.
Stavite vodu da proključa. Dodajte so i testeninu i kuvajte al dente. Procedite testeninu i dodajte krem sos. Razbacajte da se sjedini. Stavite šerpu nazad na vatru, dodajte iseckani peršun i puter i vratite ponovo na vatru.
Dodajte so i biber po ukusu. Servirajte sa dodatnim parmezanom. Uživajte!
Nakon što ste završili sa svojim #enjoytogether trenutkom, ne morate da se brinete zbog prljavog posuđa. Sa Somatom ćete otkloniti čak i najtežu prljavštinu, poput masnoće i zagorelosti, tako da je vaše posuđe lako perfektno čisto.