Broj porcija: 2
Sastojci
- 100 g halibuta (filet bez kože)
- 100 g brokolija
- 100 ml mleka
- 5 vežnja ruzmarina
- 100 ml povrća
- 40 g putera
- 20 g pahuljica od badema
- so
- biber
Posuđe: mali tiganj, kutlača, veliki tiganj, mala kašika, nož, daska za sečenje, kašika sa prorezom
Prepržite mrvice badema dok ne postanu zlatne boje.
Dodajte polovinu povrća i mleka u šerpu, začinite sa dosta soli i bibera. Dodajte ruzmarin i krčkajte u toplom mleku otprilike 3 - 5 minuta.
Zatim, dodajte halibut u vruću, ali ne vrelu vodu (otprilike 90°C)-. Kuvajte približno 3 - 4 minuta, u zavisnosti od debljine.
U međuvremenu, dodajte kašiku soli i vode u šerpu. Isecite brokolina na male parčiće.
Blanširati brokoli u slanoj vodi na 3 - 4 minuta, tako da i dalje bude hrskav. Osušite i ostavite ga sa strane.
Istopite puter u tiganju, dodajte povrće i polako dodajte sve u šerpu.
Zatim, ubavite isečen brokoli u puter. Začinite solju i biberom po želji. Servirajte halibut na brokoli i dekorišite sa mrvicama badema.
Nakon što ste završili sa svojim #enjoytogether trenutkom, ne morate da se brinete zbog prljavog posuđa. Sa Somatom ćete otkloniti čak i najtežu prljavštinu, poput masnoće i zagorelosti, tako da je vaše posuđe lako perfektno čisto.