Broj porcija: 8
Sastojci
- 1 kg mlevene junetine
- 16 štapića od cimeta
- 200 g tahinija
- 20 g peršuna
- 40g korijandera
- 1 limun
- 1 kašika soli
- 200 ml hladne vode
- 1 kašika kumina
- 1/2 sode bikarbone
- 50 g pinjola
- ulje
Posuđe: činija, cediljka, mutilica, daska za sečenje, nož, velika činija, tiganj za grilovanje
Fino iseckajte korijander i peršun . Oljuštite i iseckajte luk. Oljuštite i izgnječite beli luk. Iscedite limun. Dodajte tahini, sok limun, trećinu izgnječenog belog luka, pola iseckanog peršuna i iseckanog korijandera u činiju. Mešajte i postepeno dodajte vodu sve dok kebab sos ne postane gust. Ostavite sa strane sve do serviranja.
Dodajte mleveno meso, iseckani luk, kumin, sodu bikarbonu, pinjole, peršun i so u veliku činiju i mesite.
Formirajte mešavinu od mlevenog mesa u kebab rolnice, stavite štapiće od cimeta u kebabe i lagano pritisnite da se zadrži. Premažite uljem i premestite na tanjir.
Zagrejte ulje na tiganju za grilovanje i ostavite na srednjoj ili visokoj temperaturi na 10 - 12 minuta. Servirajte sa zelenim tahinijem i uživajte!
Nakon što ste završili sa svojim #enjoytogether trenutkom, ne morate da se brinete zbog prljavog posuđa. Sa Somatom ćete otkloniti čak i najtežu prljavštinu, poput masnoće i zagorelosti, tako da je vaše posuđe lako perfektno čisto.