Broj porcija: 4
Sastojci
- 2 kupus salate
- 4 inćuna
- 3 glavice belog luka (oljušten)
- 80 ml ekstra devičanskog maslinovog ulja
- 1 baget
- 2 kašike Vorkeršajr sosa
- 2 kašike majoneza
- 2 limuna (sok)
- 2 kašike senfa
- 100 g parmezana (izrendanog i u komadu)
- so
- biber
Posuđe: blender ili seckalica, četkica, tiganj za grilovanje, daska za sečenje, nož
Stavite inćune u blender, oljuštite luk, dodajte ulje, so i biber.
Zagrejte tiganj na srednjoj ili visokoj temperaturi. Isecite zelenu salatu na polovinu po dužini; isecite baget na pola, zatim ponovo isecite po dužini. Premažite obe polovine salate i hleba sa delom mešavine od inćuna.
Grilujte salazu i kriške hleba na 1 - 2 minuta ili dok se ne pojave tragovi od grilovanja. U međuvremenu, dodajte Vorkeršajr sos, majonez, limunov sok, senf i rendani parmezan u mešavinu od inćuna i blendirajte dok ne postane glatko, otprilike 2 minuta. Začinite solju i biberom po ukusu, ukoliko je potrebno.
Servirajte salatu i hleb ceo ili isečen na štapiće. Prelijte Cezar dresingom zbog ukusa i pospite preostalim parmezanom.
Nakon što ste završili sa svojim #enjoytogether trenutkom, ne morate da se brinete zbog prljavog posuđa. Sa Somatom ćete otkloniti čak i najtežu prljavštinu, poput masnoće i zagorelosti, tako da je vaše posuđe lako perfektno čisto.