Porcije: 2
Sastojci
- 2 pileća bataka
- 190 g spelte
- 1⁄2 glavice radiča
- 6 čenova belog luka
- 60 ml sirćeta od jabukovog sajdera
- 355 ml vode
- so
- biber
- maslinovo ulje za prženje
Pribor: daska za sečenje, nož, hvataljke, šerpa, varjača
Začinite piletinu solju i biberom sa obe strane.
Izvadite koren radiča i nasecite ga na tanke kriške. Oljuštite i izgnječite beli luk.
Stavite šerpu na srednje visoku temperaturu i nalijte maslinovo ulje. Dodajte batake i karabatake sa kožicom nadole i kuvajte oko 12 minuta dok kožica ne potamni i postane hrskava. Okrenite ih i dinstajte još oko 8 minuta. Izvadite ih iz šerpe.
Po potrebi dodajte u šerpu još malo maslinovog ulja pa ubacite beli luk. Propržite kratko oko 1 minut pa dodajte speltu. Začinite solju i biberom i ostavite da se dinsta oko 5 minuta ili dok se miris ne pojača, a spelta blago proprži. Deglazirajte šerpu sirćetom od jabukovog sajdera, pa dodajte vodu. Ostavite da proključa.
Kada šerpa počne da vri, vratite piletinu i dinstajte oko 20 minuta ili dok piletina i spelta ne budu dobro skuvane i dok tečnost gotovo ne ispari. Izvadite speltu i piletinu i servirajte sa radičem. Uživajte!
Nakon što ste završili sa svojim #enjoytogether trenutkom, ne morate da se brinete zbog prljavog posuđa. Sa Somatom ćete otkloniti čak i najtežu prljavštinu, poput masnoće i zagorelosti, tako da je vaše posuđe lako perfektno čisto.