Porcije: 4
Sastojci
- ljutika
- 60 g maslaca
- 50 g pistaća
- 50 g prezli
- 1 jaje
- 1 kašika senfa
- 5 kašika maslinovog ulja
- 1/2 kašičice musatnog orašića u komadu (podeljen)
- 250 g zelenih maslinki
- 250 ml pilećeg bujona
- 3 grančice ruzmarina (lišće)
- 60 g palente
- 25 g parmezana
- 1 kg jagnjećih kotleta
- so
- biber
Posuđe: daska za sečenje, nož, tiganj, varjača, seckalica, velika činija, rende za sitno rendanje, plastična folija, šerpica za sos, mućkalica, rerna, vatrostalan tiganj
1. Sitno iseckajte ljutiku.
2. Propržite ljutiku u puteru oko 3–5 minuta dok ne postane prozračna.
3. Pomoću seckalice grubo iseckajte pistaće.
4. U velikoj činiji izmešajte pistaće, prezle, jaja, senf, ljutiku i maslinovo ulje. Temeljno promešajte da se sjedini.
5. Koristeći rende za sitno rendanje izrendajte muskatni oraščić u smesu sa pistaćima. Začinite po ukusu solju i biberom. Dobro promešajte.
6. Stavite smesu sa pistaćima na veliki komad plastične folije. Oblikujte tako da se dobije cilindrični oblik i čvrsto zavijte. Prebacite u frižider i ostavite da odstoji.
7. Iseckajte maslinke na krupne komade.
8. Sipajte pileći bujon i listove ruzmarina u šerpicu za sos na srednjoj temperaturi i začinite solju i biberom. Izrendajte muskatni oraščić i ostavite da proključa.
9. Dodajte palentu i neprekidno mešajte dok se smesa ne zgusne.
10. Dodajte maslinke i parmezan. Dobro promešajte da se smesa sjedini i odložite sa strane.
11. Prethodno zagrejte rernu na 180 °C (350 °F). U vatrostalnom tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite jagnjetinu na srednjoj temperaturi oko 3–5 minuta sa obe strane. Začinite po ukusu solju i biberom. Izvadite smesu sa pistaćima iz plastične folije. Razmažite preko jagnjetine. Stavite tiganj u prethodno zagrejanu rernu i kuvajte na 180 °C (350 °F) pribl. 10–15 min. Uživajte u jelu sa palentom!
Kada završite svoj #enjoytogether trenutak, nema potrebe da brinete o prljavim sudovima.
Uz Somat, sudovi će ponovo biti čisti očas posla!
Naše moćne formule čiste čak i najuporniju nečistoću kao što je masnoća i zagorelost, tako da vi možete još više da uživate u vremenu koje provodite sa voljenima!